Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

July 2018
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 26 on 13.12.13 12:57
Social bookmarking

Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Forum [[ alternatif ]] IPTB on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum [[ alternatif ]] IPTB on your social bookmarking website


Tutorial Creating The Signature

Go down

Tutorial Creating The Signature

Post by socrates Admin on 01.01.09 13:09

1. Klik icon Profile




2. Klik Pada Toolbar Signature





Aku akan tunjukkan cara yang paling basic untuk create signature ni k..




1. Tulis ja apa2 yang korang nak tulis dekat box tu.Bila korang tekan save,itulah signature korang. Tapi, klu korang nk mencantikkan lagi signature korang tu, kena berusaha sket. mcm ni :
2. Tekan Bold > tulis ja apa2 yg korang nak (cth:Hamba Allah) > tekan Bold balik utk completekan HTML. cth mcm kt bwh :




agak tak cantik sbb signature tu ketepi sangat.korang hanya perlu tambah sendiri center coding dlm box tu sbb ia tak disediakan. ok,korang tgk kat box tu betul2. coding dia mcm ni kan : Hamba Allah
apa yang perlu korang buat utk bg dia jd center cuma tambah center coding selepas bold coding tu. cth :


hasilnya mcm kat bawah ni :



ok..puas hati..?kata la korang nak letak image/animated avatar plak. lepas center tu korang klik enter..kita akan buat coding yang baru.

klik butang image > paste kan url image yg korang pilih > klik balik butang image utk ttp coding...untuk centerkan image tu buat cara yg sama dgn tambah center coding
cth coding yg lengkap :





lihat contoh bawah ni :



siap la signature korang...aku harap korang paham le..hahaha...ssh nak terang ni...


[/center]

_________________



LISTEN...UNDERSTAND...THINK...CREATE

socrates
avatar
socrates Admin
Guru Besar Sekolah
Guru Besar Sekolah

Posts : 193
Join date : 2008-11-28
Age : 32
Location : Anywhere But Here...!

View user profile http://iptb.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum