Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

July 2019
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 26 on 13.12.13 12:57
Social bookmarking

Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Forum [[ alternatif ]] IPTB on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum [[ alternatif ]] IPTB on your social bookmarking website


Tutorial Creating The Signature

Go down

Tutorial Creating The Signature Empty Tutorial Creating The Signature

Post by socrates Admin on 01.01.09 13:09

1. Klik icon Profile

Tutorial Creating The Signature Home13


2. Klik Pada Toolbar Signature

Tutorial Creating The Signature Untitl30



Aku akan tunjukkan cara yang paling basic untuk create signature ni k..

Tutorial Creating The Signature Untitl31


1. Tulis ja apa2 yang korang nak tulis dekat box tu.Bila korang tekan save,itulah signature korang. Tapi, klu korang nk mencantikkan lagi signature korang tu, kena berusaha sket. mcm ni :
2. Tekan Bold > tulis ja apa2 yg korang nak (cth:Hamba Allah) > tekan Bold balik utk completekan HTML. cth mcm kt bwh :


Tutorial Creating The Signature Untitl35

agak tak cantik sbb signature tu ketepi sangat.korang hanya perlu tambah sendiri center coding dlm box tu sbb ia tak disediakan. ok,korang tgk kat box tu betul2. coding dia mcm ni kan : Hamba Allah
apa yang perlu korang buat utk bg dia jd center cuma tambah center coding selepas bold coding tu. cth :
Tutorial Creating The Signature Untitl37

hasilnya mcm kat bawah ni :

Tutorial Creating The Signature Untitl34

ok..puas hati..?kata la korang nak letak image/animated avatar plak. lepas center tu korang klik enter..kita akan buat coding yang baru.

klik butang image > paste kan url image yg korang pilih > klik balik butang image utk ttp coding...untuk centerkan image tu buat cara yg sama dgn tambah center coding
cth coding yg lengkap :


Tutorial Creating The Signature Untitl38

Tutorial Creating The Signature Avatar_1246

lihat contoh bawah ni :

Tutorial Creating The Signature Untitl36

siap la signature korang...aku harap korang paham le..hahaha...ssh nak terang ni...


[/center]

_________________
Tutorial Creating The Signature Work_damn_you_work


LISTEN...UNDERSTAND...THINK...CREATE

socrates
socrates Admin
socrates Admin
Guru Besar Sekolah
Guru Besar Sekolah

Posts : 193
Join date : 2008-11-28
Age : 33
Location : Anywhere But Here...!

View user profile http://iptb.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum