Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

September 2018
MonTueWedThuFriSatSun
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 26 on 13.12.13 12:57
Social bookmarking

Social bookmarking digg  Social bookmarking delicious  Social bookmarking reddit  Social bookmarking stumbleupon  Social bookmarking slashdot  Social bookmarking yahoo  Social bookmarking google  Social bookmarking blogmarks  Social bookmarking live      

Bookmark and share the address of Forum [[ alternatif ]] IPTB on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of Forum [[ alternatif ]] IPTB on your social bookmarking website


Tutorial Uploading Picture/Image From Computer

Go down

Tutorial Uploading Picture/Image From Computer

Post by socrates Admin on 01.01.09 13:45

Waktu kita post topic tu,ada hajat nak upload image/gamba dr komputer kita tapi tak boleh dgn cara copy and paste..ok, caranya mcm ni

1. Dekat Post a new Topic tu korang perasan kan ader kotak2 kecik. Yang sumer2 tu dinamakan Toolbar Post... Untuk kita upload aper2 jenis image dr komputer kita, klik pada 'Host an Image'...cth mcm kat bawah ni :





2. Satu box kecik akan keluar. cth mcm kat bwh ni :



3. Kalau korang nak upload image dr komputer, hit pd section file (mcm kat atas tu) and then klik 'Browse'...lepas tu pilih la mana2 image korang nak letak and then klik butang 'Host it'



4. Lepas tu dia akan keluar 3 jenis URL untuk image yg korang dah host tu.. korang klik pada URL image yg bawah skali...tgk bwh lagi utk contoh :






5. Bila Dah copy, korang kena hit plak kotak 'Image' & then paste je kat situ. Pastu Klik ok..siap la image korang..contoh lagi di bwah ini :







ok..dah siap...selamat mencuba... afro





_________________



LISTEN...UNDERSTAND...THINK...CREATE

socrates
avatar
socrates Admin
Guru Besar Sekolah
Guru Besar Sekolah

Posts : 193
Join date : 2008-11-28
Age : 32
Location : Anywhere But Here...!

View user profile http://iptb.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum